Ajankohtaista

Viljelytiedot kännykässä

Sirpin versio 1.1.8 julkaistu Androidille 1.9.2019

Google on kiristänyt Android-kännyköiden tietoturva-asetuksia. Tämä voi estää karttamerkintöjen näkymisen joillakin kännyköillä, jos käytössä on vanhempi Sirppi-versio.

Kun asennat Play-kaupasta Sirpin version 1.1.8, karttamerkinnät näkyvät normaalisti maastokartan tai ilmakuvan päällä.

Sirpin kartalle voi merkitä hukkakaurapaikat, laskuaukot ym. heti maastossa. Näin sama kohta löytyy myöhemmin helposti. Karttamerkintä voi sisältää myös valokuvan.

Jos sinulla on kehitysehdotuksia, lähetä postia osoitteeseen asiakaspalvelu@sirppi.fi!

Sirpin versio 1.1.7 julkaistu Androidille 21.8.2019

Julkaisimme Sirppi-sovelluksesta uuden Android-version, jossa keskityimme sovelluksen nopeuden parantamiseen.

Käynnistysaika tippuu versiolla 1.1.7 yleensä alle puoleen ja sovellus toimii muutenkin nopeammin. Uuden version saa Play-kaupasta.

Sirpillä voit nopeasti tallentaa puinnit suoraan pellolla, koska se ehdottaa itse oikeaa lohkoa. Jos tyhjät puintitapahtumat on lisätty valmiiksi, yksi klikkaus riittää.

Jos sinulla on kehitysehdotuksia, lähetä postia osoitteeseen asiakaspalvelu@sirppi.fi!

Hyvää puintiaikaa!

Sirppi Energia -mobiilisovellus julkaistu Androidille 14.8.2019

Lämpöyrittäjien varastojen hallintaan tarkoitettu Sirppi Energia -mobiilisovellus on julkaistu ja saatavissa puhelimen sovelluskaupasta. Palvelua voi käyttää myös selaimella osoitteessa energia.sirppi.fi.

Jos tiedät tutun lämpöyrittäjän, kannattaa vinkata hänelle. Varastojen hallinta on nyt tuotu uuteen, helpompaan aikaan.

Sirppi Energia -sovelluksella voi hallita puuvarastojen sijaintipaikkoja ja puumääriä. Sovellus näyttää varastot kartalla ja laskee kokonaismäärät puulajeittain.

Sirppi Energia sisältää valmiit puulajiluettelot ja osaa muuntaa kiintokuutiot hakkeeksi. Käyttö on nopeaa ja helppoa. Sovelluksella voi jakaa autokuskeille Google Maps -ajo-ohjeet varastopaikoille ja hallita varastojen maksutietoja. Sirppi Energia -sovellukseen voi perustaa myös alikäyttäjiä, jolloin kuski tai hakettaja voi itse tallentaa työn.

Testikäyttäjien palaute on ollut erittäin hyvää. Sovellusta kehitetään jatkuvasti.

Lisätietoja Sirppi Energia -sovelluksesta:

Sirppi Energia on täsmäsovellus puuvarastojen hallintaan ja tehtiin lämpöyrittäjien toiveesta. Jos sinulla on muu vastaava tarve, jonka Sirpin erikoisversio voisi ratkaista, ota yhteyttä! Sirppi-mobiilisovelluksen erikoisversioilla voi ratkaista lähes kaikki ongelmat, joissa tarvitaan sijaintitietoa. Sillä voi hallita yhtä hyvin kaapelikeloja, työkoneita tai puiston penkkejä. Ota yhteyttä!

Peltolohkot.fi-keskustelu: Peltolohkot näkee Sirpissä kuten ennenkin 21.6.2019

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Ruokavirasto vaati sulkemaan koko maan lohkotiedot sisältävän Peltolohkot.fi-sivuston.

Peltolohkot.fi-tapaus ei liity mitenkään Sirppi-mobiilisovellukseen. Sirppi näyttää peltolohkot kuten ennenkin, koska sen periaate on erilainen. Sirpissä viljelijä hallitsee ja jakaa itse omia lohkotietojaan. Sirpin saa ilmaiseksi puhelimen sovelluskaupasta. Jokainen tilatunnuksen omistava viljelijä voi asentaa Sirpin.

Kun asennat Sirpin, Sirppi noutaa automaattisesti tilasi peltolohkot, kartat ja viljelykasvit hallinnon Vipu-palvelusta. Tietojen noudossa tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Kertaluonteisen tietojen noudon jälkeen voit katsoa lohkokarttoja kännykässä, tabletissa ja tietokoneella. Voit myös jakaa tietoja kenelle itse haluat.

Juridisesti ero Sirpin ja Peltolohkot.fi-palvelun välillä on siinä, että Sirpissä viljelijä noutaa itse omat tietonsa hallinnolta ja päättää itse, kenelle jakaa näitä tietoja. Työmiehille voi perustaa alitunnukset, joilla he voivat käyttää Sirppi-sovellusta omassa kännykässään. Satunnaisille ulkopuolisille karttamerkintöjä voi jakaa niin, että ne näkyvät ilman sovelluksen asentamista.

Lisäksi Sirpin nettisivulla voi luoda ilmaisen Peltolohkot-linkin, jonka klikkaaminen näyttää tilan kasvulohkot selaimessa ilman kirjautumista. Linkin voi halutessaan välittää myös muille. Lohkolinkin luominen ei vaadi Sirpin muuta käyttämistä, toiminto on vapaasti kaikkien tilojen käytettävissä. Peltolohkot-linkki toimii myös mobiililaitteissa.

Lisätietoja:

Sirpin avoin peltolohkot-linkki

Peltokartta kännykkään

Sirpin käyttöönotto

PS. Kehittäjät ottavat mielellään vastaan kehitysehdotuksia osoitteessa asiakaspalvelu@sirppi.fi.

Sirpin selainkäyttö on avattu 21.6.2019

Sirppiä voi nyt käyttää myös tietokoneen selaimella osoitteessa web.sirppi.fi.

Sirppi on ensisijaisesti mobiilisovellus, joka hyödyntää tehokkaasti paikkatietoa, kameraa ja muita kännykän ominaisuuksia. Joskus hiiri ja isompi näyttö ovat kuitenkin käteviä. Tietokoneella on helppo tehdä viljelysuunnittelua, täsmentää tietoja ja hallita alikäyttäjien käyttöoikeuksia.

Selainversioon kirjaudutaan samoilla tunnuksilla kuin kännykkäänkin ja ulkoasu on toistaiseksi sama kuin kännykässäkin. Otamme mielellämme vastaan kehitysehdotuksia. Mitä sellaista haluaisit tietokoneen ruudulle, mitä ei kännykän ruudulle mahdu? Vai haluatko tietokoneversion olevan täysin samanlainen kuin kännykän mobiilisovellus?

Voit kirjautua Sirppiin miltä tahansa tietokoneelta, kännykästä tai tabletista. Käytössä on aina sama Sirpin pilvessä oleva tieto.

Jos otat Sirpin käyttöön uutena käyttäjänä, muista ehdottomasti asentaa myös mobiilisovellus. Näin saat siitä täyden hyödyn.

Hyvää juhannusta kaikille!

Sirpin ja Luken yhteistyö erikoiskasvien tiedonkeruussa 5.6.2019

Sirppi ja Luonnonvarakeskus Luke keräävät yhteistyössä käytännön viljelytietoja tutkijoiden käyttöön. Kun viljelijöiden ja tutkijoiden tiedot yhdistetään, molempien osapuolten uskotaan saavan merkittäviä hyötyjä varsinkin erikoiskasvien viljelyn kehittämiseen.

Jos viljelet camelinaa, härkäpapua, kevätrypsiä, kuminaa, kvinoaa, lupiinia, tattaria, öljyhamppua tai öljypellavaa, voit lähteä mukaan projektiin. Katso lisätietoja Luken tiedotteesta. Sirpin saat ilmaiseksi puhelimesi sovelluskaupasta.

Mitä useampi viljelijä lähtee mukaan, sitä kattavammat tiedot tutkijoille pystytään keräämään. Sirpin avulla tietojen keruu on helppoa ja myös paikkatiedot ja kuvat voidaan jakaa tutkijoille. Tietojen luovutuksesta tehdään erillinen sopimus.

Sirpin versio 1.1.3 julkaistu Androidille, iPhonelle ja iPadille 30.5.2019

Saat Sirpin ilmaiseksi puhelimesi sovelluskaupasta. Selainkäyttö tietokoneella julkaistaan lähiaikoina.

Tärkeimpiä uutuuksia:

 • Sirppiä voi käyttää nyt myös itsenäisenä standalone-versiona, ilman kytkentää Peltotuki-ohjelmaan. Sirppi toimii nyt kaikilla maatiloilla. Käyttäjätunnukset saa tehtyä itse ensimmäisellä käynnistyksellä, lohkotiedot ja kartat haetaan automaattisesti hallinnon Vipu-palvelusta. Peltotuki-käyttäjille synkronointi toimii kuten ennenkin.
 • Varastokirjanpitoa on kehitetty. Lisätty mm. Siirto toiseen varastoon -toiminto ja Luo toinen vastaava tapahtuma -toiminto.
 • Lohkokirjanpitoon on lisätty tapahtumien joukkolisäys ja eräiden sertifiointijärjestelmien tarvitsema automaattinen tapahtuman kellonaika. Itsenäisessä versiossa myös lohkojen joukkomuokkaus.
 • Kartalle on lisätty Google Maps -ajo-ohjeen lähetys WhatsApp-viestinä.

Sirppiä voi edelleen käyttää täydellisesti myös ilman varastokirjanpidon tekemistä. Varastokirjanpito on hyvä lisä, mutta vaatii hieman lisätyötä. Luomutiloille varastokirjanpito on pakollinen. Sirpin varastokirjanpito sopii sekä luomutiloille että tavanomaisille tiloille.

Sirppi on edelleen kaikille ilmainen! Kannattaa vinkata kaverillekin, on hänellä sitten Peltotuki-ohjelma tai ei. Sirppi sopii nyt kaikille. Esim. luomutila ei usein tarvitse kuin Sirpin. Siinä on viljelysuunnittelun pääkohdat, mobiili lohkokirjanpito, varastokirjanpito, kartta ja puintiaikaennusteet. Ilmaiseksi.

Jos tarvitset monipuolisempaa ravinnelaskentaa, Sirpin parina voi käyttää erillistä viljelysuunnitteluohjelmaa, esim. ilmaista Peltotuki Microa. Lisätietoja vaihtoehdoista.

Jos sinulla on kehitysehdotuksia tms., ota yhteyttä meihin asiakaspalvelu@sirppi.fi. Sirppiä kehitetään jatkuvasti, yhdessä.

Paikannus toimii myös ennen tukihakua 20.4.2019

Aikaisen kevään ja tukihaun myöhäisen alkamisen takia teimme Sirppiin seuraavan muutoksen: Paikannus käyttää viime vuoden lohkokarttaa siihen saakka, että synkronoit Sirppiin tämän vuoden kartan. Näin paikannus toimii myös ennen tukihakua.

Valtaosalla lohkoista paikannus toimii ongelmitta myös viime vuoden lohkokartan perusteella. Paikannusvirheitä voi esiintyä lohkoilla, joiden kasvulohkojako on muuttunut huomattavasti viime vuodesta.

Aloita Vipun tukihaku heti, kun se avautuu. Sinun ei tarvitse palauttaa tukihakemusta, mutta perusta lohkot ja piirrä tarvittaessa kasvulohkot kartalle. Seuraavana aamuna voit noutaa tiedot Peltotukeen ja synkronoida ne Sirppiin. Näin Sirppi saa tämän vuoden lohkokartat.

Voit jatkaa tukihakemuksen täyttöä kylvöjen jälkeen.

Kevätvinkkejä Sirpin käyttäjille 8.4.2019

Vipun tukihaku avautuu tänä vuonna vasta huhtikuun lopussa.

Sirppi tarvitsee hallinnon kasvulohkokartan tunnistaessaan, millä lohkolla käyttäjä on. Jos kartta puuttuu, automaattinen lohkon tunnistus ei voi toimia eikä lohko-otsikossa näy etäisyyttä lohkolle vaan kysymysmerkki.

Jos teet ensimmäisiä peltotöitä jo ennen kuin tukien haku avautuu, sinun kannattaa vaihtaa lohkojen listausjärjestys Lähimmät ensin -> Nimijärjestys. Jos teet syysviljan lannoituksia, suodata ruudulle vain syysviljalohkot ja vain lannoitustapahtumat. Näin oikea lohko löytyy helpommin.

Mene Vipun tukihakuun heti, kun se avautuu. Sinun ei tarvitse palauttaa tukihakemusta, mutta perusta lohkot ja piirrä tarvittaessa kasvulohkot kartalle (voit muuttaa tietoja tarvittaessa kylvöjen jälkeen). Kun teet näin, voit seuraavana aamuna noutaa hallinnon tiedot Peltotuki-ohjelmaan ja tehdä uuden Sirppi-synkronoinnin. Näin Sirppi saa tämän vuoden lohkokartat ja alkaa taas tunnistaa, millä lohkolla milloinkin olet.

Kun olet saanut lohkokartat Sirppiin, vaihda Nimijärjestys takaisin Lähimmät ensin -järjestykseksi. Näin lähin lohko näkyy listan ylimpänä.

Sirpistä ilmestyy kevään aikana uusi versio, jossa on viilattu toimintaa ja parannettu mm. varastotoimintoja. Sirpin varastokirjanpito täyttää myös luomusäädökset. Muutakin uutta on tulossa ...

Sirpin mobiili lohkokirjanpito on edelleen kaikille ilmainen! Jos pidät siitä, vinkkaa myös kavereillesi. Nyt on hyvä aika luoda tunnukset ja huomata itse Sirpin hyöty.

Hyvää kevättä kaikille! Toivottavasti tästä tulee hyvä vuosi.

Sirpin versio 1.0.7 julkaistu 27.9.2018

Sirpin versio 1.0.7 on saatavissa Androidille, iPhonelle ja iPadille. Saat sen puhelimesi sovelluskaupasta.

Sirpin kartalla näkyvät nyt maastokartat, ilmakuvat ja kiinteistörajat. Näet Vipu-kartan lohkorajat haluamasi taustakartan päällä. Kartalta voi siirtyä suoraan lohkon viljelytapahtumien muokkaukseen. Sirppi tietää, millä lohkolla itse olet.

Sirpin varastokirjanpidosta voi lähettää pdf-muotoisia tulosteita sähköpostiin:

 • Varastokirjanpito (varastotilanne ja varastotapahtumat)
 • Kuivurikirjanpito (varastotilanne ja varastotapahtumat)
 • Rehukirjanpito

Tulosteet helpottavat mm. luomutarkastusta. Varastotilanne-tulosteella voidaan korvata luomutarkastajan käsin tekemät varastotilannekirjaukset.

Sirpin ruudulta tai pdf-tulosteesta näet nopeasti varastotilanteen viljaa myytäessä tai tuotantopanoksia ostettaessa. Tarkemmat varastokirjanpito-osion ohjeet löytyvät ohjeen kohdasta Varastokirjanpito. Huomaa, että Sirppiä voi käyttää täydellisesti myös ilman varastokirjanpidon tekemistä. Varastokirjanpito on hyvä lisä, mutta vaatii hieman lisätyötä.

Ps. Sirpin mobiili lohkokirjanpito on edelleen kaikille ilmainen! Jos pidät Sirppiä hyvänä tai peräti loistavana kännykkäsovelluksena, vinkkaa myös kavereillesi. Jos sinulla on kehitysehdotuksia tms., ota yhteyttä asiakaspalvelu@sirppi.fi.

Sirpin Android-versio 1.0.5 julkaistu 20.8.2018

Uudessa versiossa Sirpin kartalla näkyvät maastokarttojen lisäksi myös ilmakuvat ja kiinteistörajat. Vipu-palvelusta noudetut lohkorajat näkyvät halutun taustakartan päällä. Kartalta voi siirtyä suoraan lohkon viljelytapahtumien muokkaukseen.

Sirpin varastokirjanpidosta voi nyt lähettää pdf-muotoisia tulosteita omaan tai muuhun sähköpostiin. Tulostettavissa ovat Varastokirjanpito (varastotilanne ja varastotapahtumat), Kuivurikirjanpito (varastotilanne ja varastotapahtumat) ja Rehukirjanpito. Tulosteita voi hyödyntää mm. luomutarkastuksessa. Sirpin ruudulta tai pdf-tulosteesta näkee helposti varastotilanteen viljaa myytäessä tai tuotantopanoksia ostettaessa. Tarkempi kuvaus varastokirjanpidosta löytyy Sirpin ohjeesta.

Ps. Sirpin mobiili lohkokirjanpito on edelleen kaikille ilmainen! Jos pidät Sirppiä hyvänä tai peräti loistavana kännykkäsovelluksena, vinkkaa myös kavereillesi. Jos sinulla on kehitysehdotuksia tms., ota yhteyttä asiakaspalvelu@sirppi.fi.

Sirpin iPhone/iPad-versio 1.0.4 julkaistu 26.6.2018

Uudessa versiossa Sirppiin on mm. lisätty varastokirjanpito ja mahdollisuus vaihtaa kasvukautta suoraan kännykästä.

Sirppiä voi halutessaan käyttää myös ilman varastokirjanpitoa, mutta ajan tasalla olevasta varastokirjanpidosta on usein hyötyä. Valtaosa tiedoista kerätään automaattisesti.

Versio 1.0.4 sisältää samat toiminnot kuin Android-versio 1.0.2. Katso tarkemmat tiedot alempaa Android-version kohdalta. Ohjeessa on tarkempi kuvaus varastokirjanpidosta.

Ps. Uusi versio kannattaa asentaa heti. Sovellus on edelleen kaikille ilmainen. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakaspalvelu@sirppi.fi.

Sirpin Android-versio 1.0.2 julkaistu 10.5.2018

Uudessa versiossa Sirppiin on mm. lisätty varastokirjanpito ja mahdollisuus vaihtaa kasvukautta suoraan kännykästä.

Sirppiä voi halutessaan käyttää myös ilman varastokirjanpitoa, mutta ajan tasalla olevasta varastokirjanpidosta on usein hyötyä. Valtaosa tiedoista kerätään automaattisesti.

Sirpin mobiilin lohkokirjanpidon uusia ominaisuuksia ovat mm.

 • Pitkälle automatisoitu varastokirjanpito. Tarvikkeiden käyttö kerätään lohkoilta, kuivaamotapahtumat voi kirjata välittömästi kännykällä. Varastotapahtumaan voi liittää valokuvan viljapassista, vakuustodistuksesta tms.

 • Varastokirjanpitoon sisältyy:

  • Kuivaamokirjanpito ja viljavarastojen seuranta

  • Sadon jäljitettävyys lohkolle ja lohkotapahtumiin saakka

  • Tuotantopanosten varastoseuranta

  • Luomutiloille pakollinen tuotevirtakirjanpito

  • Eläintiloille pakollinen rehukirjanpito

 • Kasvukauden vaihto suoraan Sirpistä. Näin koneiden säätötiedot voi hakea edellisen vuoden tiedoista. Syyskylvöjen aikaan voi aamupäivällä käsitellä seuraavan kasvukauden kylvöjä ja iltapäivällä kuitata edellisen kasvukauden puinteja.

 • Entistä nopeampi ja tarkempi paikannus.

 • Vuoden 2018 lämpösummat, sademäärät ja puintiaikaennusteet.

  Hyvää kylvöaikaa kaikille Sirpin käyttäjille!

  Ps. Uusi versio kannattaa asentaa heti. Sovellus on edelleen kaikille ilmainen. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakaspalvelu@sirppi.fi.

Sirpin iPhone/iPad-versio 0.12.9 julkaistu 20.9.2017

Uusi Apple-versio sisältää samat toiminnot kuin aiemmin julkaistu Android-versio 0.12.8. Uuden Sirpin saat Applen sovelluskaupasta.

Sirpin mobiili lohkokirjanpito sisältää uutena mm.

 • Säähavainnot ja puintiaikaennusteet

 • Entistä paremman tapahtumien ja lohkojen suodatuksen

 • Lohkon viljelytapahtumien katsomisen suoraan kartalta

 • Uusia karttamerkintämahdollisuuksia

 • Entistä tarkemman paikannuksen

Sirpin uusista ominaisuuksista on kerrottu tarkemmin alla olevassa uutisessa.

Sirpin Android-versio 0.12.8 julkaistu 11.8.2017

Uusi versio sisältää mm. puintiaikaennusteet. Android-version saa Play-kaupasta. iPhone/iPad-versio ilmestyy lähiaikoina.

Sirppi-mobiilisovelluksen uudet ominaisuudet:

 • Uusi Säähavainnot-välilehti näyttää kasvukauden säätiedot ja laskee ennusteet puintiajankohdasta:

  • Nähtävissä ovat lähes 200 Ilmatieteen laitoksen sääaseman tiedot. Sovellus etsii lähimmän sääaseman tai näyttää käyttäjän valitseman sääaseman tiedot.

  • Kasvukauden lämpösumma ja montako päivää ollaan edellä tai jäljessä keskiarvoa. Graafina keskiarvo, kaksi edellistä vuotta ja kuluva vuosi.

  • Sadesummat: edellinen kk, kuluva kk ja viimeiset 7 vrk. Graafina keskiarvo, kaksi edellistä vuotta ja kuluva vuosi.

  • Lohkokohtaiset puintiaikaennusteet yleisimmille lajikkeille. Ennuste perustuu säätietoihin ja lajikkeen ominaisuuksiin.

 • Kartalta voi nyt siirtyä suoraan halutun lohkon tapahtumien katseluun:

  • Klikkaa kartalla lohkoa ja sitten alareunan tietoruudun muokkauskuvaketta. Sovellus siirtyy tapahtumalistalle ja suodattaa näkyviin kaikki tämän lohkon tapahtumat. Listan yläpuolella olevalla napilla voit palauttaa vanhan suodatusehdon.

 • Karttamerkintälistaan on lisätty vaihtoehto Puu:

  • Näin voit merkitä kartalle mm. kaatuneet puut. Karttamerkinnän avulla puut löytyvät helposti myöhemmin, kun ehdit hakea ne pois.

 • Lohkojen ja tapahtumien suodatusehtoihin on lisätty uusina vaihtoehtoina Kasvi ja Lajike.

 • Oman sijainnin hakua on parannettu:

  • Etäisyys lasketaan nyt lohkon reunaan, ei keskipisteeseen. Tulee voimaan, kun teet seuraavan synkronoinnin Peltotuki-ohjelman kanssa.

  • Sijaintia haetaan tarvittaessa aiempaa kauemmin, jotta se olisi tarkempi ja onnistuisi myös huonoilla satelliittitiedoilla. Haun voi halutessaan keskeyttää alareunan painikkeella.

 • Uuden tapahtuman lisäys ehdottaa listalla ylimpänä näkyvää lohkoa:

  • Kun siirryt uudelle lohkolle, tee aluksi tapahtumalistan päivitys. Näin Sirppi päivittää lähimmän lohkon ylimmäksi. Jos tapahtuma näkyy jo listalla, kuittaa se tehdyksi. Jos tapahtuma pitää lisätä, klikkaa +-nappia. Uudelle tapahtumalle ehdotetaan listan ylintä eli lähintä lohkoa.

Hyvää puintiaikaa kaikille!

Ps. Sirpin uudet ominaisuudet kannattaa hyödyntää syksyllä. Olemme saaneet paljon kehuja, mutta sovellus on edelleen kaikille ilmainen Beta-versio.

Sirpin iPhone-versio 0.10.4 julkaistu 29.5.2017

Sirpistä on nyt julkaistu myös Applen iPhone ja iPad -laitteita varten aito mobiilisovellus. Aiemmin Sirppi on ollut saatavissa aitona mobiilisovelluksena Android-laitteille.

Löydät iPhone/iPad-mobiilisovelluksen Applen sovelluskaupasta nimellä Sirppi.

Sirpin Android- ja Apple-versiot vastaavat toisiaan ja sisältävät samat toiminnot. Sirppiä voi käyttää sekä useassa Android-laitteessa että useassa iPhonessa tai iPadissa. Laitteet käyttävät yhteistä pilvessä sijaitsevaa tietovarastoa.

Sirpin iPhone-sovellus testikäytössä 8.5.2017

Monet ovat toivoneet, että Sirpistä julkaistaisiin aito mobiilisovellus Android-laitteiden lisäksi myös Applen iPhone ja iPad -laitteille.

Nyt Apple-sovellus on testikäytössä käytännön maatiloilla ja odotamme innolla palautetta.

Jos haluat saada iPhone/iPad-sovelluksen heti käyttöösi, lähetä postia Sirpin asiakaspalveluun. Voit päästä vielä mukaan testiryhmään.

Ongelmia hallinnon karttojen noudossa 28.4.2017

Maataloushallinnon ATK-järjestelmässä olevan ongelman takia kaikki tilat eivät saa noudettua kasvulohkokarttoja, vaikka lohkot on piirretty Vipu-palvelun kartalla. Hallinto arvio, että ongelma saadaan korjattua torstaina 4.5.2017.

Kun noudat hallinnon tietoja Peltotuki-ohjelmaan, voit tarkistaa lohkokarttojen noudon onnistumisen Nouda hallinnon järjestelmästä -toiminnon Kartta-välilehdeltä.

Jos et saa noudettua kasvulohkokarttaa, Sirppi ei pysty näyttämään kännykän ruudulla automaattisesti sen lohkon tapahtumia, jolla itse olet. Myös kasvulohkorajat puuttuvat Sirpin Kartta-välilehdeltä.

Kun hallinto on korjannut ongelman, nouda hallinnon tiedot Peltotukeen ja tee Sirppi-synkronointi uudelleen. Näin Sirppi saa kasvulohkokartan ja pääset hyötymään aidosta mobiilista lohkokirjanpidosta. Huomaa, että kännykän gps pitää olla käytössä, jotta paikannus toimii.

Sirpin uusi Android-versio 0.10.1 julkaistu 5.4.2017

Sirppi-mobiilisovelluksen uusimman Android-version saa Play-kaupasta. Jotta Sirpin uusia ominaisuuksia voi hyödyntää, pitää asentaa myös Peltotuen uusi versio 2017.1 ja synkronoida sillä tiedot Sirpin kanssa.

Suositeltu toimintajärjestys:

 1. Asenna tietokoneelle uusin Peltotuki-versio

 2. Synkronoi Peltotuen tiedot Sirppi-pilvipalvelun kanssa

 3. Asenna uusin Sirppi-versio puhelimesi Play-kaupasta

Sirpin uusia ominaisuuksia:

 • Sirpillä voi nyt lisätä kaikkia tapahtumalajeja, mukaan lukien lannoitus, org.lannoitus, siemen, kasvinsuojelu ja kalkitus.

 • Kaikkia Peltotuesta synkronoituja tapahtumia voi muokata täysin vapaasti. Voit esim. vaihtaa lannoitustapahtuman lannoitteen tai kasvinsuojelutapahtuman kasvinsuojeluaineen suoraan Sirpissä.

 • Sirpin Tapahtumat-näytön ulkoasua on kehitetty. Lohko näkyy nyt lohkokorttina, joka sisältää kaikki lohkon tapahtumat. Lohkot näkyvät allekkain halutussa järjestyksessä (Lähimmät ensin / Nimijärjestys).

 • Tapahtumien suodatusta on kehitetty. Suodatusehdot näkyvät tapahtumanäytön yläreunassa, josta niitä voi myös muuttaa. Suodatusosion voi tarvittaessa pienentää. Näin ruudulle mahtuvat paremmin esim. lähimmän lohkon kylvö, lannoitus ja siemen eikä työn kuittaus vaadi näytön vieritystä. Suodatusehto Näytä vain keskeneräiset tehostaa työtä esim. kylvöaikana huomattavasti.

 • Käyttöoikeuksien määrittely on siirretty valikkoon.

Sirppi on herättänyt paljon kiinnostusta ja meillä on kova into nähdä sen toimivuus laajemmassa käytännön työssä. Viime vuonna Sirppiä käytettiin testitiloilla ja se sai erittäin hyvän vastaanoton.

Vaikka Android-sovellusten pitäisi näyttää aivan samanlaisilta kaikissa puhelimissa, ulkonäössä voi silti olla pieniä eroja. Siksi otamme mielellämme vastaan näyttökaappauksia eri puhelintyypeistä. Jos jokin asia ei sinusta sovi puhelimesi näytölle ihan parhaalla tavalla, ota näyttökaappaus tilanteesta ja lähetä se meille os. asiakaspalvelu@sirppi.fi . Liitä ehdottomasti mukaan tieto puhelimen merkistä, mallista ja siinä olevasta Android-versiosta.

Vaikka mahdolliset ongelmatilanteet kiinnostavat meitä eniten, otamme mielellämme vastaan näyttökuvia myös normaalitilanteista eri puhelimilla. Muutenkin kaikki kehitysehdotukset ja kommentit ovat erittäin tervetulleita! Tehdään yhdessä Sirpistä paras maaseudun mobiilisovellus!

Hyvää kevättä kaikille!

Ps. Tukihaku on avautunut. Kun piirrät kasvulohkot Vipu-palvelussa, Sirppi saa lohkoille paikkatiedot.